(0232) 343 25 84
EPİLASYON

İĞNELİ EPİLASYON

iğneli epilasyonİğneli epilasyon, istenmeyen tüylerin kalıcı olarak giderilmesi için uygulanan bir yöntemdir. Tıp dünyası tarafından güvenilir, etkili ve kalıcı olarak kabul edilen bir uygulamadır. 1875 yılında göz doktoru Dr. Charles E. Michel bir hastasından iç içe geçmiş bir kirpiği çıkarırken bu tekniğini keşfetmiştir. Elektrik akımının güvenilir kullanımı konusunda yaptığı araştırmalar, bugün bu uygulamaya duyulan güvenin sebebidir.

Vücutta istenmeyen tüylerin olması kalıtımsal ve hormonal durumlara bağlı olabilir. Bazı ilaçlar, bazı geçici epilasyon yöntemleri ve bazı hastalıklar saç büyümesini teşvik edebilir. İğneli epilasyon istenmeyen tüylere kalıcı olarak çözüm sunabilir.

İğneli epilasyon nasıl yapılır?

Uygulama bölgesi temizlenir ve alkol ile tampon uygulanır. Steril iğne, cilde paralel bir şekilde kıl köküne sokulur ve kıl köküne elektrik akımı verilir. İğne kıl kökünden çıkartılmadan önce elektrik akımı kesilir. Elektrik akımına maruz kalan kıl kökü kendiliğinden düşer.

Kaç seansa ihtiyacım var?

Birçok faktör istenmeyen tüylerin çıkmasını etkilediğinden, birden fazla seansa ihtiyaç duyulabilir. Toplam seans sayısı kişinin uygulamayı yaptıracağı bölgeye ve tüylerin durumuna göre değişkenlik gösterir. İstenmeyen tüylerin önemli bir yüzdesi, işlem tamamlandıktan sonra kalıcı olarak gider. Uygulama genellikle 15 dakika ile 1 saat arasında sürer.

Vücudun çoğu bölgesine, kaşlar, yüz, uyluk, karın, göğüsler ve bacaklar dahil olmak üzere uygulanabilir. Bazen cildin hafifçe kızarması, tedavi sırasında veya hemen sonrasında ortaya çıkabilir, ancak bu sadece kısa sürer. İğneli epilasyon güvenli bir uygulamadır ve tüy dökücülerin veya ağartıcıların aksine, sert kimyasallar kullanılmaz.

İğneli epilasyon hakkında yanlış bilinenler

Acı veren bir uygulamadır: Modern iğneli epilasyon yöntemlerinde duyulacak en büyük rahatsızlık bir karıncalanma hissidir.

Geçici epilasyon yöntemleri daha iyidir: Gerçek şu ki, kimyasal tüy dökücü maddeler (sıvılar veya kremler) tahriş edici kimyasallar içerir ve bu cilt için zararlıdır. Ağda, başka bir geçici epilasyon yöntemidir ve genellikle salonlarda yapılır. Cilde sıcak bir bal mumu uygulanır ve kuruduktan sonra çıkartılır. Ağda acı verici bir uygulamadır. Ev ağda kitleri mevcuttur, ancak kullanımı zor olabilir. Profesyoneller tarafından kullanılan cihazları kopyalamaya çalışan, evde kullanıma uygun elektrikli iğneli epilasyon cihazları bulunmaktadır. Bu cihazlar, konusunda eğitilmemiş kişilerin kullanımı için genellikle güvenli değildir.

İlginizi çekebilir: Lazer epilasyon

WhatsApp WhatsApp